Wie ben ik

Wie ben ik?

Hallo eerst en vooral bedankt dat je eens naar mijn website komt kijken, ik hoop dat je er even veel van kan genieten als ikzelf.

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Tiffany Heymans, ik ben 32 jaar en woon in Vlezenbeek , een klein gezellig plattelandsdorpje gelegen in Vlaams Brabant in België. Ik heb een man en 2 zoontjes. Door 1 van mijn zoontjes is mijn avontuur in de fotografie begonnen...

Ik heb als kind altijd interesse gehad in foto's nemen van dieren in de dierentuin of van onze eigen huisdieren, maar zoals vele fotografen op beginnersniveau met een goedkope camera op automatische stand.

Vele jaren later wou ik toch een stap verder gaan in de fotografie en rond mijn 25ste had ik mijn eerste spiegelreflexcamera. Deze camera had overal knopjes en instellingen bij de vleet, voor een beginner dus heel wat zoekwerk,. Door zelf wat op zoek te gaan op het internet en via boeken, raakte ik toch al een heel eind op weg.

Vanaf mijn 27ste ben ik me vooral gaan richten op hondenfotografie, vooral omdat ik zelf een prachtige en lieve hond heb die heel graag voor model poseert. Omdat ik toch graag eens andere rassen op de foto wou, ben ik gewoon op straat aan mensen gaan vragen of ik hun hond op de foto mocht zetten en als dank konden zij via e-mail de foto krijgen.

Dit deed ik gedurende een jaartje en ik vond het super om de verschillende rassen op de foto te zetten. Toen ik op een dag zeer toevallig met mijn zoontje van 5 jaar aan het wandelen was met mijn camera aan een vijver, riep hij mij plots " Mama, mama kom eens kijken" Ik heb een bij gevonden op een bloem.. Ik ging dus kijken en hij vroeg me of ik daarvan een foto wou maken. Aangezien ik mijn zoontje niet snel iets weiger, neem ik mijn camera en probeer ik met veel moeite de bloem en de bij goed op de foto te krijgen, " Klik" zo gedaan. Toen ik dan diezelfde avond thuis voor de pc ging zitten om mijn foto's te bekijken, was ik echt verwonderd toen ik die ene foto zag met de bloem en de bij. Zoveel details, kleuren, haartjes, vleugels, pootjes....

Mijn liefde voor macrofotografie was ontstaan.

Ik ben nu 5 jaar bezig met macrofotografie en het heeft mij zo een zo’n prachtige verbinding met de natuur gegeven, zo veel kleine organismen waar de "gewone" mens aan voorbijloopt zonder het te weten.

Het is mijn hoop dat ook jij je via mijn foto’s kan verbinden met de natuur.

Nature speaks without talking...